Muziek op Schoot - Ouder/kind

Muziek op Schoot is muziekles voor ouders met een baby, dreumes of peuter in de leeftijd van ongeveer 4 maanden tot 4 jaar. Muziek op Schoot staat voor de intimiteit tussen ouder en kind. Samen (schoot)spelletjes doen, zingen, spelen en muziek maken! Het is natuurlijk erg leuk voor de kleine om dit alles samen met de ouder/verzorger te doen en samen met andere kinderen. Kinderen leren veel van het naar elkaar kijken.  Al spelenderwijs wordt tijdens de les een muzikale basis gelegd. Het kind ervaart muziek in al zijn soorten: door zelf muziek te maken, door op muziek gedragen te worden, door zelf op muziek te bewegen of door gewoon te luisteren. Er zullen bekende liedjes voorbijkomen, maar ook veel nieuwe liedjes. Het is voor het kind een kennismaking met (nieuwe) aspecten van muziek en daarnaast gewoon een hele leuke activiteit voor ouder en kind!

WhatsApp Image 2023-03-24 at 10.07.512
Babygroep

De babygroep is geschikt voor kinderen van ongeveer 4 tot 12 maanden oud, samen met een ouder/verzorger. Baby’s kunnen enorm genieten van muziek. Kinderen brabbelen en ‘zingen’ al voordat ze gaan praten! Tijdens de lessen krijgt je baby de tijd om naar muziek te luisteren, materialen te ontdekken en te experimenteren met bewegingen. 

Neem contact op voor meer informatie. 

Dreumesgroep

De dreumesgroep is geschikt voor kinderen van ongeveer 1 tot 2,5 jaar oud, samen met een ouder/verzorger. Tijdens de cursus krijgt het kindje volop de ruimte om te ontdekken en te experimenteren. Er worden veel verschillende liedjes aangeboden, waarbij ondersteunende materialen worden gebruikt. Plezier beleven staat centraal in de cursus.

Kijk bij het actuele cursusaanbod voor meer informatie. 

Peutergroep

De peutergroep is geschikt voor kinderen van ongeveer 2,5 tot 4 jaar oud, samen met een ouder/verzorger. Tijdens de cursus wordt er volop gezongen, gedanst, geluisterd en gespeeld op instrumenten. Daarnaast wordt er bij de liedjes vaak gebruik gemaakt van ondersteunende materialen. Plezier beleven staat centraal in de cursus.  

Kijk bij het actuele cursusaanbod voor meer informatie.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor een mama/papa/opa/oma/etc. die het leuk vindt om samen met de kleine te zingen en te spelen. Je hoeft als ouder niet mooi te kunnen zingen of muzikaal te zijn. Het is ook een leuke manier om andere ouders te ontmoeten.

Wat leer je?

Tijdens de muzieklessen doe je veel inspiratie op om ook thuis lekker te zingen, te spelen en plezier te maken met muziek. Kinderen krijgen de kans om tijdens de lessen ontdekkend en spelend te leren. Daarnaast versterkt de cursus de band met je kindje. 

Wat heb je nodig?

Het is handig om voor de kleine antislipsokjes of slofjes mee te nemen en luiers e.d. voor eventuele verschoonmomenten. Daarnaast eventueel wat drinken/eten voor de kleine. 

WhatsApp Image 2023-03-24 at 10.10.05 (13)
DSC00314
WhatsApp Image 2023-03-24 at 10.10.05 (9)