Wie ben ik?

Mijn naam is Ilse Bron-Kortekaas, geboren op 4 september 1996. Ik woon sinds juli 2022 in Wijhe, samen met mijn partner Hylke en dochter Emma (aug. 2022). 

Al van jongs af aan ben ik veel bezig met muziek. Dit begon vroeger met AMV-lessen, gevolgd door keyboardles, later wat gitaarles en ook nog een keer wat vioollessen. Maar hetgeen wat mij het meest aansprak was zingen, dus daarom heb ik ook regelmatig zangles gehad. Ik vind het heerlijk om mezelf te begeleiden op piano/gitaar en zo een momentje in mijn eigen wereld te zitten.

Op de middelbare school kwam mijn muzikale kant nog meer naar voren. Ik deed mee aan openpodium-avonden, kleinkunstavonden en ik zat ook bij de Bigband. Na de middelbare school ben ik naar de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle gegaan. Na dat jaar ben ik gestart op de opleiding Docent Muziek. Deze heb ik in 2020 afgerond. 

Na deze opleiding ben ik even gestart als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang. Ik wou graag met kinderen werken, en ook wel graag muzikale activiteiten doen, maar niet in een schoolse setting. Bij de buitenschoolse opvang zat ook een kinderdagverblijf. Hier heb ik een aantal keer muziek mogen maken met jonge kinderen. Toen wist ik het. Dit is wat ik wil doen. De combinatie van muziek maken en werken met jonge kinderen is voor mij een gouden combinatie. De pure vreugde die kinderen zichtbaar ervaren als ze van muziek aan het genieten zijn, vind ik zo mooi om te zien en daar word ik zo blij van! Ik ben daarom in 2021 gestart met de post-hbo opleiding Muziek op Schoot en ik heb eind 2022 de stap gezet om voor mezelf te beginnen. 

Ik hoop met mijn lessen/cursussen zoveel mogelijk jonge kinderen met muziek in aanraking te brengen!